Wesela 2018
 
 
 
Romantyczne, piękne i długo oczekiwane marzenie spełnia się - wybraliście Dzień Waszego Ślubu....  Będzie to bardzo ważny Dzień dla Was i Waszych Bliskich, bowiem w jednej chwili połączą się Wasze serca, życia i rodziny. Zasługujecie na to, by ten Dzień, był takim, o jakim zawsze marzyliście.
 
  Hotel  i Restauracja „STARY MŁYN”  w Sędziszowie Małopolskim z przyjemnością zaprosi Państwa na wspaniałą ucztę  weselną połączoną z doskonałą zabawą do białego rana. Nasz doświadczony personel pozwoli cieszyć się Państwu tą chwilą od momentu powitania, aż do wyjścia ostatniego gościa… Z myślą o Waszej wspólnej satysfakcji przygotowaliśmy szeroki wybór dań kuchni polskiej, który zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane gusta, a możliwość skomponowania własnego menu pozwoli Państwu odnaleźć własne, ulubione smaki.
 
        Decydując się na skorzystanie z naszej oferty możecie Państwo cieszyć się następującymi przywilejami
-Apartament dla Państwa Młodych wraz ze śniadaniem
-Promocyjne ceny pokoi dla rodziny i przyjaciół nocujących w hotelu podczas Waszego Ślubu
-Atrakcyjna dekoracja stołów (kwiaty, świeczniki)
-Tort weselny oraz ciasto- samodzielny wybór wg własnych upodobań i wybranej kompozycji
 
 
Ponadto zapewniamy
-Bezpłatny parking dla gości weselnych
-Plac zabaw dla dzieci
-Możliwość sesji zdjęciowej w ogrodzie
-Pomoc w doborze zespołu muzycznego, fotografa, kamerzysty
 
Zapraszamy do organizacji przyjęcia weselnego w nowo otwartej sali balowej.
 
Cena zestawu od 180,00 pln/ 1 os
 
 
 
 
 
Ceny obowiązują do dnia 31.12.2018r.
 
 
 
 
 
 
Na Państwa życzenie przygotowujemy dodatkowo:
 
STAROPOLSKA CHATA (udziec wieprzowy na zimno, pieczona karkówka, boczek, szynka chłopska, salceson, kiełbasa wiejska, smalec domowy, kiszone ogórki, pajdy chleba, marynowane grzybki leśne, mix pierogów, bigos, żurek po staropolsku)
 
Koszt: 18 zł / osoba
 
FONTANA ALKOHOLOWA 19 l (drink alkoholowy, owoce, dekoracja)
Koszt: 750 pln
 
FONTANNA CZEKOLADOWA
 
Koszt: 15 zł / osoba
 
BECZKA PIWA 30l
Koszt: 500 pln
 
STÓŁ SŁODKOŚCI
Koszt    15 zł/ osoba
 
WARUNKI OGÓLNE
potwierdzenie rezerwacji terminu przyjęcia weselnego następuje w momencie wpłaty zaliczki, 
wybór menu, ciasta, dekoracja tortu powinny nastąpić  ok.1,5 tygodnia przed datą planowanego przyjęcia,
ilość osób branych pod uwagę do ostatecznej kalkulacji cenowej należy podać najpóźniej 5 dni przed organizacją przyjęcia,
przy ilości mniejszej niż wymagane minimum- opłata będzie pobierana w 100%,
cena zależna jest od wyboru menu, różnorodnego pod względem asortymentu dań,
dzieci do 10  lat  kalkulujemy z 50 % rabatem,
kwota za 1 osobę w roku 2019 r. może ulec zmianie.
 
Aby pobyt w Hotelu i Restauracji „STARY MŁYN” zapewnił Państwu gwarancję wyjątkowości...
Postaramy się stworzyć ofertę dopasowaną do Państwa potrzeb, oczekiwań, jak również i budżetu.
 
PAKIET PERŁOWY 180,00  pln/ 1 OSOBA
 
 MENU WESELNE
-POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
-TOAST WINEM MUSUJĄCYM
-OBIAD
-TORT
-ZIMNA PŁYTA
-I, II , III KOLACJA
-NAPOJE I SOKI BEZ LIMITU
-CIASTA I CIASTECZKA DROBNE
-SZYSZKA NA PARĘ
-ŚWIEŻE OWOCE
-DEKORACJA STOŁU
 
 
ROZPOCZĘCIE
UROCZYSTE POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ WRAZ Z TRADYCYJNYM TŁUCZENIEM KIELISZKÓW
TOAST WINEM MUSUJĄCYM
 
OBIAD
 
ZUPA
ROSÓŁ WIEJSKI Z MAKARONEM
 
DANIE GŁÓWNE
Serwowane, jedna propozycja  wyboru
 
-SCHAB PIECZONY W SOSIE WŁASNYM PODAWANY Z ZIEMNIACZKAMI I TARTYMI BURACZKAMI
-PANIEROWANA ROLADA Z KURCZAKA NADZIEWANA PIECZARKAMI I MARHCEWKĄ BABY, PODAWANA Z ZIEMNIACZKAMI OPIEKANYMI I SAŁATKĄ Z WIOSENNYCH WARZYW
-POLĘDWICZKA ZAWIJANA W BOCZEK W SOSIE BOROWIKOWYM, PODAWANA Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI I CZERWONĄ MODRĄ KAPUSTĄ
 
DESER
TORT WESELNY
 
PŁYTA ZIMNA
PÓŁMISEK STAROPOLSKICH WĘDLIN I MIĘS PIECZONYCH
GALARETKA DROBIOWA I WIEPRZOWA
½ PORCJI ŚLEDZIE NA TRZY SPOSOBY
½ PORCJI KĄSKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE NLEŚNIKOWYM
TRADYCYJNA SAŁATKA JARZNOWA
SAŁATKA STAROPOLSKA
SAŁATKA Z SZYNKI I SELERA
KOSZYK JASNEGO I CIEMNEGO PIECZYWA
 
 
KOLACJA I
Jedna propozycja do wyboru
 
-PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE JARZYNOWYM PODAWANA Z FRYTKAMI I MARCHEWKĄ Z ANANASEM
-SAKIEWKA MIĘSNO-JARZYNOWA PODAWANA Z FRYTOWANYMI KULECZKAMI I SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
-FILET NADZIEWANY KASZĄ PODAWANY Z RYŻEM I WARZYWAMI
 
 
 
KOLACJA II
 
FORSZMAK Z PIECZYWEM
 
KOLACJA III
 
AKSAMITNY BARSZCZYK CZERWONY Z KROKIETEM MIĘSNYM LUB KAPUSTĄ I GRZYBAMI
 
OWOCE
 
SEZONOWE PODAWANE NA PATERACH 
 
TORT I CIASTA
SAMODZIELNY WYBÓR WG. WŁASNYCH UPODOBAŃ I WYBRANEJ KOMPOZYCJI
 
NAPOJE
(Nielimitowane)
SOKI OWOCOWE
 NAPOJE GAZOWANE
WODA MINERALNA
KAWA, HERBATA
 
 
DEKORACJA STOŁU
 
ŻYWE KWIATY NA STOLE PAŃSTWA MŁODYCH I GOŚCI, ŚWIECZNIKI, SWIECE, KAPY NA KRZESŁACH
 
 
 
 
PAKIET SZAFIROWY 195,00  pln/ 1 OSOBA
 
 MENU WESELNE
-POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
-TOAST WINEM MUSUJĄCYM
-OBIAD
-DESER
-ZIMNA PŁYTA
-I, II , III KOLACJA
-NAPOJE I SOKI BEZ LIMITU
-CIASTA I CIASTECZKA DROBNE
-SZYSZKA NA PARĘ
-ŚWIEŻE OWOCE
-DEKORACJA STOŁU
 
ROZPOCZĘCIE
UROCZYSTE POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ WRAZ Z TRADYCYJNYM TŁUCZENIEM KIELISZKÓW
TOAST WINEM MUSUJĄCYM
 
OBIAD
 
ZUPA
Jedna propozycja do wyboru
 
ROSÓŁ WIEJSKI Z MAKARONEM
ROSÓŁ PO KRÓLEWSKU Z WARZYWAMI
 
DANIE GŁÓWNE
(podawane na półmiskach)
 
SCHAB NADZIEWANY FARSZEM Z PORÓW I BOCZKU
ROLADA DROBIOWA NADZIEWANA SZPINAKIEM
SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI
INDYK W SOSIE CHRZANOWYM
 
SOSY: PIECZENIOWY LUB Z GRZYBÓW LEŚNYCH
 
DODATKI
 
ZIEMNIACZKI Z MASŁEM I KOPERKIEM
BUKIET TRZECH SURÓWEK
(Buraczki, marchew z ananasem, kapusta pekinśka z sosem vinegrette)
 
DESER
Jedna propozycja do wyboru
 
ROLADA LODOWA Z SOSEM OWOCOWYM
OWOCOWY KOSZYK
 
 
 
PŁYTA ZIMNA
 
PÓŁMISEK STAROPOLSKICH WĘDLIN I MIĘS PIECZONYCH
GALARETKA DROBIOWA I WIEPRZOWA
TORCIK ŚLEDZIOWY
½ PORCJI FILECIKI DROBIOWO-WIEPRZOWE
½ PORCJI PIRAMIDKA POMIDORÓW Z SEREM MOZZARELLA W SOSIE BALSAMICZNYM
TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA
SAŁATKA Z KURCZAKA
SAŁATKA KALIFORNIJSKA
KOSZYK JASNEGO I CIEMNEGO PIECZYWA
 
 KOLACJA I
Jedna propozycja do wyboru
 
-KARKÓWKA W SOSIE PIECZENIOWYM PODAWANA Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI I SURÓWKA Z CZERWONEJ MODREJ KAPUSTY
-SZASZŁYK DROBIOWY Z WARZYWAMI PODAWANY Z ZIEMNIAKAMI OPIEKANYMI I SURÓWKĄ Z WIOSENNYCH WARZYW
-FILET NADZIEWANY SZPINAKIEM PODAWANY Z ZIEMNIACZKAMI PURRE I SYRÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
 
 
 KOLACJA II
 
STROGONOFF Z PIECZYWEM
 
 KOLACJA III
 
AKSAMITNY BARSZCZYK CZERWONY Z BABECZKĄ MIĘSNĄ
 
OWOCE
 
SEZONOWE PODAWANE NA PATERACH
 
TORT I CIASTA
SAMODZIELNY WYBÓR WG. WŁASNYCH UPODOBAŃ I WYBRANEJ KOMPOZYCJI
 
NAPOJE
(Nielimitowane)
SOKI OWOCOWE
 NAPOJE GAZOWANE
WODA MINERALNA
KAWA, HERBATA
 
 
DEKORACJA STOŁU
 
ŻYWE KWIATY NA STOLE PAŃSTWA MŁODYCH I GOŚCI, ŚWIECZNIKI, SWIECE, KAPY NA KRZESŁACH
 
 
 
PAKIET RUBINOWY 220,00  pln/ 1 OSOBA
 
 MENU WESELNE
-POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
-TOAST WINEM MUSUJĄCYM
-OBIAD(zupa i danie główne podane na półmisku)
-DESER
-ZIMNA PŁYTA
-I, II , III KOLACJA
-NAPOJE I SOKI BEZ LIMITU
-CIASTA I CIASTECZKA DROBNE
-SZYSZKA NA PARĘ
-ŚWIEŻE OWOCE 
-FONTANNA ALKOHOLOWA
-DEKORACJA STOŁU 
 
ROZPOCZĘCIE
UROCZYSTE POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ WRAZ Z TRADYCYJNYM TŁUCZENIEM KIELISZKÓW
TOAST WINEM MUSUJĄCYM
 
OBIAD
 
ZUPA
jedna propozycja do wyboru
 
ROSÓŁ PO KRÓLEWSKU Z MIĘSEM I WARZYWAMI
KREMOWA ZUPA BOROWIKOWA Z ZIOŁOWYMI GRZANKAMI
 
DANIE GŁÓWNE
podawane na półmiskach
 
SCHAB NADZIEWANY POLĘDWICZKĄ I ŚLIWKĄ KALIFORNIJSKĄ
SCHAB W SOSIE WŁASNYM
KLOPS WIEPRZOWY Z POLĘDWICZKĄ
FILET DROBIOWY W CIEŚCIE FRANCUSKIM
ROLADA DROBIOWA NADZIEWANA PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ BABY
 
SOSY: PIECZENIOWY LUB Z GRZYB ÓW LEŚNYCH
 
DODATKI
Jedna propozycja do wyboru
 
-ZIEMNIACZKI Z MASŁEM I KOPERKIEM
-ZIEMNIAKI OPIEKANE Z TYMIANKIEM I PAPRYKĄ
-FRYTOWANE KULKI
 
BUKIET TRZECH SURÓWEK
(Buraczki, marchew z ananasem, kapusta pekinśka z sosem vinegrette)
DESER
Jedna propozycja do wyboru
 
PUCHAR LODÓW Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
PANNA COTTA W MUSIE OWOCOWYM
 
PŁYTA ZIMNA
 
PÓŁMISEK STAROPOLSKICH WĘDLIN I MIĘS PIECZONYCH
GALARETKA DROBIOWA I WIEPRZOWA
TORTILLA Z SOSEM
½ ŚLEDZIE NA TRZY SPOSOBY
½ PORCJI FILECIKI DROBIOWO-WIEPRZOWE
½ KĄSKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM
TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA
SAŁATKA PIECZARKOWA
SAŁATKA GRECKA
KOSZYK JASNEGO I CIEMNEGO PIECZYWA
 
 KOLACJA I
Jedna propozycja do wyboru
 
-SAKIEWKA MIĘSNO JARZYNOWA PODAWANA Z  OPIEKANYMI W ZIOŁACH TALARKAMI ZIEMNIACZANYMI 
I SAŁATKĄ Z WIOSENNYCH WARZYW
-FILET Z KURCZAKA NADZIEWANY KASZĄ PODAWANY Z RYŻEM I WARZYWAMI
 
 KOLACJA II
Jedna propozycja do wyboru
 
-POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM PODAWANE Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI 
I SURÓWKĄ Z SELERA 
-FILET NADZIEWANY SZPINAKIEM I SEREM MOZZARELLA PODAWANY Z FRYTOWANYMI KULECZKAMI I SURÓWKĄ Z RUKOLI I POMIDORA
 
 KOLACJA III
 
AKSAMITNY BARSZCZYK CZERWONY 
-Z KROKIETEM MIĘSNYM LUB KAPUSTĄ Z GRZYBAMI,
-Z BABECZKĄ MIĘSNĄ
-PALUSZKIEM
 
 
OWOCE
 
SEZONOWE PODAWANE NA PATERACH
 
TORT I CIASTA
SAMODZIELNY WYBÓR WG. WŁASNYCH UPODOBAŃ I WYBRANEJ KOMPOZYCJI
 
 
 
 
NAPOJE
Nielimitowane
 
SOKI OWOCOWE
 NAPOJE GAZOWANE
WODA MINERALNA
KAWA, HERBATA
 
 
 
 
 
FONTANNA ALKOHOLOWA
 
(DRINK ALKOHOLOWY, OWOCE, DEKORACJA)
 
 
DEKORACJA STOŁU
 
ŻYWE KWIATY NA STOLE PAŃSTWA MŁODYCH I GOŚCI, ŚWIECZNIKI, SWIECE, KAPY NA KRZESŁACH
 
 
 
 
 
 
 Hotel i Restauracja „STARY MŁYN”
39- 120 Sędziszów Młp., ul. Rzeszowska 1
tel: 606 140 810
e-mail: hotelstarymlyn@wp.pl, www.hotelstarymlyn.com.pl
 
 
Poszukujesz kameralności? Wypoczynku za miastem? Spokoju? Kontaktu z przyrodą? Niezapomnianych wrażeń? Przestrzeni? Światła? Komfortu? Poszukujesz… czegoś  specjalnego… szczególnego… Dla siebie? Dla swojej Firmy? Dla rodziny? Czegoś innego, wysublimowanego…, jak wiśnie w likierze, jak gorzka czekolada, jak królewska uczta? Poznaj sekrety „STAREGO MŁYNA”…
 
 
 
 
 
 
 
HOTEL I RESTAURACJA  „STARY MŁYN” TO POŁĄCZENIE FUNKCJONALNOŚCI, WYJĄTKOWEGO STYLU ORAZ MIŁEJ I PROFESJONALNEJ OBSŁUGI.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PRZYJEDZIESZ • POLUBISZ • POWRÓCISZ
 
 
 
HOTEL I RESTAURACJA „STARY MŁYN”   ·     ·   tel. +48 17 222 01 26   ·   fax +48 17 222 01 27
Realizacja: DESIGNER Agencja Reklamy